HU | EN

Flamenco tanítási módszerem

Flamenco tánctanítási módszerem

Lassan húsz éve flamencózom, és több mint tíz éve tanítok flamenco táncot Magyarországon. Ennek a két évtizednek a tapasztalatait tudom megosztani mindazokkal akik ellátogatnak az óráimra.

Módszerem egyszerű: egyrészt a testünket kell felkészíteni a flamenco táncra az állóképesség fejlesztésével, a mozdulatok, lépések, kopogások szorgalmas gyakorlásával. Ezt érjük el az erre a célra kifejlesztett technikai gyakorlatokkal, amelyek után jöhet a tánc, mely önfeledt és tudatos egyszerre! Másrészt a flamenco nem csak lépések egymás utáni hosszú sora. A testünk mellett a szellemünket is fel kell készíteni. A táncot nem lehet a flamenco kultúrájától függetlenül tanítani, csak azzal együtt érthető meg-érezhető át teljesen. Így az órákon nagy hangsúlyt kap az is, hogy a különböző flamenco táncok hátterét, a dalszövegek jelentését, a flamenco történetét és a flamenco kultúráját is megismerjék a tanítványaim. A szívet és a lelket, a flamenco lelkét, a duendét pedig mindenkinek magának kell megtalálnia, mi tanárok csak az odavezető ösvényt tudjuk megmutatni nektek! Jó utat kívánok hozzá mindenkinek!

Ha szeretnél többet tudni a flamenco történetéről, a különböző flamenco műfajokról, stílusokról, nálam megrendelheted "flamenco" című könyvemet, mely az első magyar nyelvű könyv a flamencóról!

Kapcsolódó linkek: